Jeugd en Poëzie

over ons

Jeugd en Poëzie

is een cultuureducatieve organisatie die bij alle kinderen en jongerenpoëzie wil laten ontkiemen in een open creatieve taalomgeving. Door middel van workshops, ateliers, trajecten, vormingen en intensieve begeleiding ontplooit de deelnemer zich van geletterd naar talig in zijn of haar zelfexpressie.

 

Wie is wie

Flore
coördinator   flore@jeugdenpoezie.be

Flore houdt het hoofd koel en het schip op koers, met een dampende kop koffie in de hand en een diploma Nederlandse Taal- en Letterkunde in de achterzak. Flore is hét aanspreekpunt voor alle projectmatige en structurele samenwerkingen, voor financiële vragen en poëtische theorieën. Waar nodig en met grote goesting geeft ze workshops, vormingen en ateliers. Hebt u zelf een idee over een project op uw school of in uw bibliotheek, of wil u  gewoon een boompje opzetten over poëzie, dan kan u bij haar terecht.  

Pim

projectmedewerker  pim@jeugdenpoezie.be

Pim is het aanspreekpunt voor jonge dichters. Hij studeerde filosofie en theaterregie en was van 2013-2016 hoofdredacteur van het literaire tijdschrift Kluger Hans. Hij is verantwoordelijk voor het uitstippelen van verschillende projecten voor iedereen boven de 16 en onder de 30 die iets wil doen met taal en poëzie.

Evelien
educatief medewerker  evelien@jeugdenpoezie.be

Evelien studeerde Drama en Beeldende kunst en probeert steeds vanuit andere invalshoeken naar taal en poëzie te kijken. Ze is inhoudelijk verantwoordelijk voor de schoolworkshops en de vormingen, en voor het uitzetten van het aanbod voor iedereen onder de 16 die in vrije tijd met taal en poëzie bezig wil zijn.  Voor begeleiding bij het uitvoeren van je eigen wilde poëzieplannen of voor inhoudelijke vragen rond trajecten of workshops moet je bij haar zijn!

Julie
educatief medewerker & vormgeefster  julie@jeugdenpoezie

Julie heeft het overzicht over workshops en docenten, over wie, waar en wanneer. Bij haar moet je dus zijn voor het  aanvragen, reserveren en vastleggen van workshops en ateliers én voor eventuele facturatievragen. Daarnaast zorgt ze voor de grafische vormgeving van Jeugd & Poëzie, van site-banner tot aanbod-brochure. Ze is -hoe raadt u het- grafisch vormgever en ook voor een groep staat ze met steeds dezelfde rustige flair.


 

 

het team wordt versterkt door een bende FREELANCE-DOCENTEN en VRIJWILLIGERS