Nieuws

Enquête over ons scholenaanbod

Wij breiden ons workshopaanbod uit van poëzie naar alles wat met taal en schrijven te maken heeft: van kortverhalen tot schoolkranten, alles kan! Om dat nieuwe aanbod zo goed mogelijk af te stemmen op waar leerkrachten naar op zoek zijn hebben wij een enquête gemaakt.

Paasatelier: Tijdreizigers

Hoe denk jij dat de toekomst eruit ziet? Spreken we dan een andere taal? We bestuderen technologische snufjes van vroeger en nu. Gameboy vs VR bril, draadtelefoon vs smartphone, brief vs email. Op het einde van deze drie dagen neem je je eigen robot mee naar huis.

Jeugd en Poëzie en Creatief Schrijven worden één!

Jeugd en Poëzie en Creatief Schrijven vzw worden één expertisecentrum Vanaf dit jaar bundelen Jeugd en Poëzie en Creatief Schrijven vzw hun expertise om samen verder werk te maken van een structureel schrijfaanbod voor kinderen en jongeren. Dat is in Vlaanderen immers quasi onbestaande.

We hebben een Totaal-winnaar!

Het is zover! Eindelijk kunnen we de winnares van de Totaalwedstrijd met jullie delen. Rond het thema "Dwaaltocht" schreef Lies Gallez het beeldende kortverhaal "Koeien zijn niet belangrijk".

herfstatelier 2019 6-12 jaar

BOEM, hagelslag! Hallo, hallo micro! Wij zoeken jongens en meisjes die mee met ons muziek willen maken. We laten onze woorden swingen, zinnen zingen en letters dansen. Van maandag 28 oktober tot en met woensdag 30 oktober 2019! inschrijven via julie@jeugdenpoezie.be

herfstatelier 2019 12+

Maak je eigen magazine We schrijven samen teksten, snuisteren in poëzie en kiezen samen onze mooiste zinnen uit om in de verf te zetten. Letterlijk dan! Met enkele eenvoudige druktechnieken maken we eigen beelden bij onze tekst. Na drie dagen nemen we ons eigen magazine mee naar huis.

INSTAGRAM TAALKABAAL

Volg jij ons al op INSTAGRAM?

Prijsuitreiking Soet 2019

Na maandenlang reikhalzend uitkijken is het bijna zover: de prijsuitreiking van onze poëziewedstrijd Soet! Op zaterdag 11 mei zijn alle deelnemende dichters, mama’s, papa’s, familie en vrienden van harte welkom in De Studio in Antwerpen. Hier maakt de jury bekend welke dichters en dichteressen met

SOET IS BACK!

Na een jaartje stilte, komt de Soet dit jaar terug. Nieuwe schrijftalenten en bekende gezichten, iedereen kan meedoen zolang je tussen de 6 tot 30 jaar bent! Dus scherp je punt, vul je pen en blaas het stof van je toetsenbord want het belooft weer een prachtige editie te worden

Taalkabaal zomeraanbod

Taalkabaal is het vrijetijdsaanbod van J&P voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Tijdens de zomer strijken we neer met verschillende ateliers op verschillende plaatsen. Op een creatieve en speelse manier gaan we aan de slag met woorden en letters en combineren dit steeds met een muzisch domein.

Red onze bibliotheken! #bibvooriedereen

De toekomst van onze openbare bibliotheken zijn niet langer verzekerd! Maar daar steekt de VVBAD een stokje voor met de campagne Bib Voor Iedereen. Lees verder om meer te weten te komen.

De zomerkaping zoekt krachtige stemmen en beelden

Yes, yes, yes! De zomerkaping komt er weer aan en daarvoor zoeken we enthousiaste schrijvers en illustratoren met een passie voor poëzie, slam, journalistiek, ... taal in het algemeen! Klinkt dat als de perfecte beschrijving van wie jij bent? Lees dan snel verder!

Jeroen Olyslaegers wint De Inktvinger 2018

Dit jaar werd voor het eerste De Inktvinger uitgereikt. Met trost hielpen wij met de organisatie ervan! Van de drie genomineerden werd Jeroen Olyslaegers de uiteindelijke winnaar. Wil je meer te weten komen? Lees dan vlug verder!

CINEMASTAD

Camera klaar? Actie! Kriebelt het om je eigen film te maken? Om knotsgekke woorden te bedenken, bijzondere huizen te bouwen en de meest woordelijke straten aan te leggen? Kom dan een week lang genieten van CINEMA STAD. Je kan deelnemen in Brussel en Antwerpen!

Het Laatste Woord is aantocht!

Kom op zaterdag 16 december in De Studio je dosis laatste woorden halen van o. a. Maud Vanhauwaert, Charlotte Van den Broeck, Esohe Weyden, Spitler, ... . Ga cocktails slurpen in de secret bar (als je hem vindt) of laat famous last words voor altijd op je huid zetten. Klik voor meer.

Kom naar TOTAAL!

Wil jij ook meer te weten komen waar je met je poëzie terecht kan? Hoe speel je jezelf in de kijker? Wanneer ben je klaar om te publiceren? Kom naar TOTAAL en ontdek welke stappen je kan zetten!

Zomeratelier 'Oei, ik vlek!'

In dit atelier  mag je zoveel vlekken maken als je wil. Morsen moet! We spetteren met inkt, verf en woorden. We schrijven samen een vlekkig verhaal en kliederen erop los.

Soet fantastisch!

De prijsuitreiking van Soet was sprankelend en poëtisch! Een feest voor de poëzie. Proficiat aan alle deelnemers, dichters en genomineerden. Jullie waren fantastisch!

Bedankt Soeters!

Deed jij mee aan de Soet? Dan kan je jouw gedicht alvast terugvinden op onze website! Verder kunnen we jullie ook al meegeven dat onze prijsuitreiking dit jaar zal doorgaan op zaterdag 22 april…

Slotdag De Inktaap 2017

Jeugd en Poëzie zette dit jaar mee zijn schouders onder dit project. Samen samen met Villanella, Passionate Bulkboek en de Nederlandse Taalunie maakten we er een onvergetelijke, spetterende dag van!

Interview met docent Michiel voor 't Zal WELzijn (Klasse)

Wij deden mee aan het ’t Zal WELzijn-project van CANON Cultuurcel en stuurden onze docenten op pad met poëzie en podcasts. Niet alleen de leerlingen, ook Klasse vond dat boeiend! Lees hier een interview met docent Michiel.

Zoek en win!

Ja joepie! Ook de dichters doen mee aan onze Gedichtendag Zoekactie! Zo kregen we een heel speciaal cadeautje van Maarten Inghels. Wie wil weten wat, moet lezen en gaan zoeken...

Paasateliers in Antwerpen: donkerdurvers!

Durf jij wel eens griezelen? Lees je wel eens een spannend verhaal? Of vind je monsters lief ? Dan is dit atelier helemaal iets voor jou. Jij beslist hoeveel spoken er rondvliegen en hoe groot de draak is. In dit atelier schrijven we ons eigen griezelverhaal en maken er een hoorspel van.

Paasatelier in Brussel: Sterrenplukkers!

Iemand heeft sterren uit de hemel geplukt en verstopt op zijn kamer. Maar daar horen sterren helemaal niet! In dit atelier verkennen we het heelal en gaan op zoek naar de mysterieuze sterrenplukker.

Leave us at Dawn: into the bayou

Op 17 december kon je jezelf verliezen in een moeras van poëzie, woord en spanning. Samen met STALKER en DE Studio beleefden we Leave Us At Dawn: Into the Bayou. Een terugblik!

Laatste kans om je zegje te doen!

Vrolijk 2017! Ben je al bezig met goede voornemens? Je kan er meteen werk van maken door ons een nieuwe naam te helpen kiezen!

Winterstop!

Het is een nieuw jaar, dus laden wij even onze batterijen op. Van 2 tot 8 januari zijn wij er even niet, om je maandag 9 januari vol energie in een nieuw jaar vol poëzie te verwelkomen!

DWARS zoekt TEGENDRAADSE DICHTERS

Dwars zoekt tegendraadse dichters voor een performance. Lees snel verder en meld je aan!

De Langste Nacht: Into the Bayu

Op 17 december verandert DE Studio in een poëtisch moeras om de langste nacht van het jaar te vieren. Verdwaal in de bayou en laat je betoveren door Voodoo, woord en magie. Ontdek hier de line up!

Doe die Dada in de Kerstvakantie volzet!

Wij blijven DADA vieren! In de kerstvakantie zijn alle wonderwoordenaars van 8 tot 12 jaar opnieuw welkom om DADA te doen. Lees hier snel verder.

Huiskamertournee van Geert Simonis!

Geert Simonis komt uit zijn kot, en misschien wel in het uwe! Lees snel verder. Wij kopiëren zijn oproep schaamteloos, want beter verwoorden was quasi onmogelijk.

Literaire Schurft: 'Petit Dejeuner' x Zomerkapers

Om de verschijning van de nieuwe Kluger Hans (met zomerkapers!) te vieren is er op 27 november een nieuwe Literaire Schurft: Petit Dejeuner! Vanuit de idee dat niets de spijsvertering zo goed laat werken als een flinke dosis woordkunst, wordt het een literaire brunch met poëtisch-literaire optredens

Nachtschrijvers op de dool!

Schrik niet wanneer je op 1, 2 en 3 november verfomfaaide jongeren tegenkomt in Gent of Antwerpen, ze zijn waarschijnlijk ongevaarlijk én te druk bezig met nachtschrijven. Met koffie, midnight snacks en deskundige begeleiding werken ze aan teksten die je op De Langste Nacht kan ontdekken!

Vies à vies // Levens tegen levens

Lees je het nieuwste gedicht van Laurence Vielle, onze Dichteres des Vaderlands mee? Ze schreef het naar aanleiding van de arrestatie van vluchtelingen in Molenbeek op 19 september.

Word jij onze nieuwe stagiair(e)?

Wij willen dat 2017 een spetterend SOET jaar wordt en daarvoor hebben we jouw hulp nodig!

De SOET is opnieuw begonnen!

Ben je tussen 6 en 30 jaar, schrijf je poëzie en wil je dit talent delen met de wereld? Doe dan mee met de poëziewedstrijd van Jeugd en Poëzie, SOET! Wij zijn helemaal terug en klaar voor jouw gedichten! Wie weet val je wel in de prijzen.

Iedereen de boeken in voor De Inktaap!

Ondertussen zijn we volop aan het lezen voor De Inktaap! Jij ook? Of wil je ondertussen zelf meedoen? Lees hier verder voor een update!

Letterbeesten!

Voel jij het ook kriebelen wanneer je aan de slag mag met stempels, woorden en dieren? Kom dan deze herfstvakantie naar DE Studio letterbeesten met ons. Vanaf 6 jaar.

Inktaapvormingsmoment!

Wil je graag meedoen aan De Inktaap met je klas, maar weet je niet goed waar te beginnen? Kom dan gratis langs op één van onze vormingsmomenten, die we in samenwerking met verschillende bibliotheken organiseren op 28 september 2016, van 14u00 tot 16u00!

Smokkel hedendaagse literatuur binnen bij jou op school!

De Inktaap is dé literaire jongerenprijs van het Nederlandse taalgebied. Leerlingen uit de hoogste graad secundair onderwijs worden geconfronteerd met hedendaagse literatuur en reiken hun eigen prijs uit; zoals een échte jongerenjury. Dit jaar voor de 16e keer. Doe jij mee?

Dit was onze Zomerkaping!

De eerste week van augustus werd De Expeditie in Gent gekaapt door 18 jonge schrijvers. Samen schreven en droomden ze een andere wereld bij elkaar. Poëtisch protest dat zijn hoogtepunt vond in het Poëziereservaat dat ze voor de gelegenheid ontwikkelden in De Chinastraat!

De Gentse Feesten zitten erop!

De Gentse Feesten zitten er alweer eens op. Projectmedewerker Carlien is bijna weer onder de levenden en blikt hier tevreden terug. Een verslag voor iedereen, of je er nu bij was of niet. Tot volgend jaar?

Lees het eerste gedicht van de Jonge dichter des Vaderlands

Kersvers aangestelde jonge dichter des vaderlands Jens Meijen (20) schreef een gedicht over België. Met dit eerste gedicht wil hij zijn poëtische visie weergeven over het vaderland. België door de bril van een prille twintiger is een collage van aan elkaar geplakte zaken.

Mechelsepleinfeesten x Dans Dichter Dans = vuurwerk!

Dans Dichter Dans is een terugkerende avondinvulling waarbij literair en muzikaal talent met elkaar samenwerken en ontsporen. Voor de Mechelsepleinfeesten komen ze langs in de tuin van Jeugd en Poëzie. Samen presenteren we dichterlijk & muzikaal vuurwerk! Schrijf 25 juni in je agenda!

Benieuwd naar ons nieuw schoolaanbod?

Na lang te werken aan onze nieuwe workshops en ook onze nieuwe folders, zijn we super benieuwd wat jullie ervan vinden! Via deze link kan je alvast een virtuele reis maken doorheen het schoolaanbod van schooljaar 2016-2017.

Schrijf een EK-gedicht!

We dagen je uit om dit EK gedichten te schrijven op basis van de livestream verslaggeving op Sporza. Gewoon als pauze tijdens de examens, om je gedachten te verzetten, als tijdverdrijf tijdens de voetbaluitzending, ... . Bewijs dat voetbal ook een literaire inspiratiebron kan zijn!

Iemand vraagt waarom

Jill Marchant won Naft voor Woord! Lees of beluister hier met welke tekst ze dat deed. Meer van Jill ontdekken? Er is een blog, een poëziebus én misschien nog meer...

Proficiat Carmien!!

Ze was al Nederlandse Slamkampioene en nu behaalde ze ook nog 'ns brons op het wereldkampioenschap. Straffe madam, die Carmien!

Scholenfolders 2016 - 2017

De Grote Vakantie is er bijna, het ideale moment dus om je even rustig in onze spiksplinternieuwe folders te verdiepen! Zowel ons aanbod voor basis- als secundair onderwijs kregen een grondige update. 2016 - 2017 belooft een mooi schooljaar te worden. Wil je graag een folder bestellen? Lees verder!

BK Poetry Slam 2016

Er is al één Vlaamse finalist bekend voor het BK Poetry Slam. Word jij de volgende? Lees hier snel verder waar je nog kan meedoen of supporteren!

wij zoeken....

Voor onze zomer zijn we op zoek naar spullen! Ben je dus net begonnen aan de Grote Lenteschoonmaak? Wacht dan even en kijk of je ons kan helpen met spullen die je niet meer nodig hebt!

En de eerste Jonge Dichters des Vaderlands zijn...

Eindelijk weten we wie 'voor de eerste keer' de jonge dichters des vaderlands zijn! Hier lees je een verslag van de prijsuitreiking.

De feest editie van Soet!

De 35ste editie van onze Soet werd gevierd met workshops, muziek en heel veel poëzie. 't Was dik in orde!

Ben jij een Taalkabaalmaker?

Hou jij van poëzie, taal en creativiteit en wil je in augustus graag mee kinderen begeleiden? Lees dan snel verder hoe jij ons kan helpen!

Al die willen te kap'ren varen...

Wij nemen het roer over! Panamapapieren, besparingen op onderwijs en ministers die vinden dat we boven onze stand leven. Wij gaan niet akkoord en ondernemen poëtisch protest. Heb jij ook iets te zeggen? Lees dan snel verder en meld je aan voor onze nieuwe Zomerkaping!

Ontdek voor "de eerste keer" wie onze Jonge Dichter Des Vaderlands wordt!

Weet je nog, die keer dat we een Jonge Dichter Des Vaderlands zochten? Wel, op 8 mei kan je ontdekken wie het geworden is!

SOETE activiteiten!

Omdat wij 35 jaar SOET vieren, hebben we een programma om duimen en vingers bij af te likken - letterlijk én figuurlijk. Lees snel verder om te ontdekken wat we in petto hebben voor jou en alle andere SOETers!

Geef je over en zwicht!

Op 6 mei bestormt een bende jonge kunstenaars HET STEEN in Antwerpen. Ze brengen er vrede en vrijheid voor iedereen. Samen dansen, zingen, performen, slammen ze tot de wereld er beter van wordt. En jij? Jij mag erbij zijn. Benieuwd? Lees en kijk snel verder!

Filmfestival van de literaire film

Voor alle aprilse grillen die er nog aankomen hebben het VFL en KANTL de oplossing: binnenkort kan je naar literair verantwoorde films gaan. Benieuwd welke werken uit de canon aan bod komen? Lees snel verder!

Soettige vrijwilligers gezocht!

Wij hebben het al vaak gezegd, maar nog lang niet genoeg. Soet wordt 35 jaar en dat willen we op zaterdag 30 april vieren! Hou jij van poëzie en wil je graag mee feesten? Lees dan snel verder hoe jij ons kan helpen!

BEDANKT Soeters!

Deed jij mee aan SOET? Dat vinden we super! Je kan nu alvast je gedicht terugvinden op onze website, want wij vinden dat iedereen het verdient om in de bloemetjes te worden gezet. Daarom zijn jullie ook allemaal hartelijk welkom op onze Prijsuitreiking, die extra speciaal wordt...

Bereid je voor op de overgave!

Op 24 april kan jij een creatieve vredesverklaring doen en een optreedplek op De Overgave in HETSTEEN winnen. Ben je nog niet helemaal klaar, twijfel je een beetje of zoek je nog inspiratie? Dan kan je gratis deelnemen aan 2 workshops om je verder te helpen!

Allerlaatste kans om mee te doen!

15 maart 2016 zal niet enkel als zonnige dag in ons dagboek gaan, maar ook als de allerlaatste dag waarop jij nog kan meedoen aan SOET én de Jonge Dichter Des Vaderlandswedstrijd. Waar wacht je nog op?

De Overgave zoekt podiumtalent

Geef je over aan het woord en vertel ons wat jij van 'vrede' en 'vrijheid' vindt. Doe mee aan de audities en doe jouw kunstige vredesverklaring op een podium in HETSTEEN! Lees snel verder voor meer info...

Kom naar onze nieuwe ateliers in De Studio!

Ben je tussen 6 en 12 jaar oud? En hou je van lezen, letters en fantaseren? Ontdek dan snel al onze ateliers in De Studio in Antwerpen!

Alle gekheid op een SOETje...

Nog exact één maand voor we onze SOET én de zoektocht naar de Jonge Dichter Des Vaderlands afsluiten. Deed jij nog niet mee, maar kriebelt het wel een beetje? Doe dan NU mee en vier samen met ons 35 jaar SOET en de eerste Jonge Dichter Des Vaderlands!

Laurence Vielle zoekt de Jonge Dichter des Vaderlands

Poëzie leeft en de Dichteres des Vaderlands wil ook jonge stemmen horen. Heb jij een kritische pen en wil je met haar meeschrijven over wat er écht toe doet? Lees dan snel verder!

Gedichtendag in beelden

Dit was onze Gedichtendag. Hoe was de jouwe?

Wij kapen opnieuw!

Vorige zomer kaapten wij met een groep jongeren de Poëziekrant. Voor deze zomer smeden wij opnieuw snode plannen, want dit jaar kapen wij nog groter, nog meer en nog straffer. Zelf meedoen? Lees snel verder!

Het collectieve geheugen

Op de meest poëtische dag van het jaar kan jij je allereerste herinnering laten vastleggen door ons collectief dichtersgeheugen. Welke gebeurtenis moet de tand des tijds doorstaan voor jou? Kom 'm delen in Brussel!

De Langste Nacht 2015

De Langste Nacht is alweer even voorbij en we zien de dagen lengen. Toch nog even terugblikken op die prachtige avond en zo iedereen nog een beetje laten feesten, of je er nu bij was of niet!

De Langste Nacht!

Op 19 december is het weer tijd voor De Langste Nacht! Hier vind je een overzicht van de mensen die ervoor zullen zorgen dat die langste nacht plots al veel korter lijkt.

Slam Poetry-traject De Langste Nacht

De eerste oefensessie met de slammers voor het slam-traject van De Langste Nacht is achter de rug! Voor degenen die zich afvragen hoe zo’n sessie in elkaar zit, vind je hier een overzichtje van hoe de dag verliep.

Fonkelende prijs-uitreiking van SOET

De prijsuitreiking van Soet was warm, gezellig, vrolijk en spectaculair! Het hele Muntpunt in Brussel was gevuld met jonge dichters, mooie woorden, en klinkende poëzie.

Ontdek een poëziekrant voor en door jongeren!

Deze zomer brachten we een aantal jongeren samen om hun eigen versie van De Poëziekrant te maken. Het resultaat wordt voorgesteld op onze SOET-prijsuitreiking, op 17 oktober 2015 in het Muntpunt! Iedereen is welkom!

De avonturen van Klein Duimpje!

Deze zomer streken Taalkabaal en Klein Duimpje neer in Antwerpen en Brussel. Gewapend met superletters, broodjes en zevenmijlslaarzen gingen we op avontuur, versloegen de reus en maakten allemaal een Geheim Boek!

Onze reporter op de Gentse Feesten 2

Het waren Gentse Feesten en je zal het geweten hebben. Wij stuurden redacteur Hans Depelchin op pad om zijn poëtisch parcours neer te schrijven. Hieronder vind je zijn verslag van zaterdag 25 juli.

Onze reporter op de Gentse Feesten

Het zijn Gentse Feesten en je zal het geweten hebben. Wij stuurden redacteur Hans Depelchin op pad om zijn poëtisch parcours neer te schrijven.

Vers Geweld op Watou!

Op 21 juli trekt Vers Geweld met een aantal jonge dichters naar Watou. Wat ze daar gaan doen? In de prachtige Watou-tuin performances geven!

De poëziekrantkaping!

Deze zomer kaapte Vers Geweld de Poëziekrant. Benieuwd hoe dat eruit zag? Hier lees je een verslag!

Tramdichters verwonderden tramreizigers

Tijdens de Mechelsepleinfeesten in Antwerpen verwonderden onze tramdichters de reizigers. Elke dichter deed dit op zijn eigen manier. Groot en luid, intiem, onverwacht of met een gebaar.

Zomeratelier het geheimste boek

Borrel je van de fantasie en hou je van boeken en verhalen? Dan is deze creatieve week helemaal iets voor jou!

Ben jij een Taalkabaalmaker?

Taalkabaal is poëziespel in de vakantie tijdens een spetterend zomeratelier voor kinderen tussen 6 en 12 jaar. In deze ateliers kan er veel: letterplezier in combinatie met drama, fotografie, beeldende kunst, dans en/of muziek. Zinnen, woorden en letters worden er al zwaaiend in elkaar gespat.

Word Taalkabaalmaker!

Maak Taalkabaal op de Versmarkt! Spraakwaterval en goesting in een feestelijke zomer? Zet dan je zinnen op onze Versmarkt in de Zomer van Antwerpen of de Genste Feesten!

Leestip: BILL ontdekt de SOET!

BILL schrijft over onze SOET.

10 op de schaal van dichter

10 woordkunstenaars uit gans Vlaanderen zijn samen 10 op de schaal van dichter en dat zal de wereld geweten hebben!

Winnaars De Overgave

Na een fantastische auditie in Jongerencentrum Bouckenborgh heeft onze jury gisterenavond 7 ijzersterkte kandidaten geselecteerd. Deze gaan door naar het optreden van De Overgave op vrijdagavond 8 mei in HETSTEEN.

Vers Geweld x de Poëziekrant: redactie gezocht!

Wij kapen de Poëziekrant en rekruteren redactieleden. Je kan nog tot 1 mei proberen om ons van jouw talent te overtuigen. Als alles goed gaat, vaar je deze zomer koers naar het eerste Vers Geweld poëzie, in het gezelschap van een aantal ervaren rotten...

Wie wordt Poëzieschool van het jaar?

Doe met je klas mee aan de Soetste poëziewedstrijd van het land en misschien word je wel Poëzieschool van het jaar!

De Kommaneukers

Hoe belangrijk zijn leestekens? Kan ik hier zomaar een punt achter zetten? Hoe weet ik of mijn tekst klaar is om gepubliceerd te worden? Deze en andere vragen beantwoorden we bij De Kommaneukers!

Expositie Imagine

Samen met Vers Geweld bokste Julie Beirens (°1994) een hele expo in elkaar die je binnenkort kan gaan bekijken. Ze exposeert samen met beeldend kunstenaar Günter G. Müller (°1951). Samen nemen ze je mee naar de Koude Oorlog en de eeuwige strijd tussen machtsblokken. Maar vooral naar prangende hoop e

Jeugd en Poëzie streek neer

We kregen de leuke vraag om een leeg schoolgebouw onder handen te nemen. Daar moesten we geen twee keer over nadenken. Carte Blanche en lege muren spraken tot onze verbeelding. Enthousiaste leerlingen maakten het compleet.

Verslag TXT Bootcamp

Afgelopen weekend zetten wij de boel poëtisch op stelten...Gewapend met flarden poëzie, wol, stencils en een goeie portie lef maakten we van ons kantoor en de omgeving een mooiere plek.

Organiseer zelf!

Organiseer je graag evenementen? Bedenk je graag projecten? Wil je meedraaien op een poëtisch evenement? Alles kan! Lees snel verder.

Jeugd en Poëzie trekt sporen in de pers!

Jeugd en Poëzie werd geïnterviewd en mocht mee haar visie delen over poëzie, kinderen en jongeren. Ben je benieuwd naar het artikel? Klik dan snel verder!

Poëzie vers op de radio!

Stagiaire Jolijn was vastberaden om poëzie op de radio te krijgen. Radio 1 had hier wel oren naar. Dit is het resultaat!

Ben jij bekoord?

Heb je onze Gedichtendagacties gemist of wil je ze nog een beetje opnieuw beleven in afwachting van volgend jaar?

Gedichtendag

Jeugd en Poëzie kruipt in zijn mooiste muzikale kleedje voor Gedichtendag. Benieuwd naar hoe dat er uit ziet?

Leestips voor Herman De Coninckprijs!

Dit jaar werden Geert Buelens, Els Moors, Leonard Nolens, Maud Vanhauwaert en Peter Verhelst genomineerd met hun kersverse dichtbundel voor de Herman De Coninckprijs. Jeugd en Poëzie heeft bij elk genomineerd gedicht een gepaste leestip geschreven. Zo kan je nog dieper graven in de poëzie!

Verslag De Langste Nacht!

De Langste Nacht is weer achter de rug, vanaf nu worden de nachten enkel weer korter. Wij hebben alvast deze langste nacht goed benut, met een poëziefeest van zonsondergang tot zonsopgang. Voor zij die er niet bij waren of die nog willen nagenieten, hier vind je een verslag van de geweldige avond!

Poëziefestival Jette

Samen met de studenten van de kleuteropleiding van Odisee bedachten we een poëziefestival voor de kleuters van Jette. De poëzie tolde rond in de hoofden en gedichten vlogen in het rond.

Aximax Klein Duimpje

Jeugd en Poëzie stapt samen met Brusselse jongeren in de schoenen van klein duimpje. Benieuwd naar wat zo'n groots avontuur juist inhoud?

Leestip: Meander nam ons onder vuur!

Flore Keersmaekers, Evelien Verhegge en Kila van der Starre kregen het vuur aan de schenen in dit interview met Meandermagazine en beantwoorden vragen over de link tussen jeugd en poëzie.

Word Verse Held van Vers Geweld

Inspireer je graag kinderen met creatieve taal? Wil je ervaring opdoen in de kunsteducatieve sector en tegelijkertijd een zakcent of een boekenbon verdienen? Meld je dan aan als vrijwilliger en word Verse Held van Vers Geweld.

Steun jongerenpoëzie

Ben jij een poëziefan en wil je Jeugd en Poëzie helpen in hun missie?