De poëziekrantkaping!

Woensdag 1 juli

Vandaag beginnen we aan de kaping van de Poëziekrant. Onze 8 deelnemers leren elkaar beter kennen en krijgen tips van Sabeth Snijders (NRC) en  Tim De Vriese (De Standaard Magazine) handige tips mee. Er wordt flink gebrainstormd want iedereen is het erover eens: er is nood aan één centrale tekst om de lezers op weg te helpen. Om in deze tropische temperaturen niet te oververhitten, trekken we naar buiten en genieten we van een welverdiend ijsje. 

 

Donderdag 2 juli

Vandaag krijgen de verschillende teksten van de redacteurs stilaan vorm. Ook letterlijk: het grafisch ontwerp-team begint vandaag met het uitzicht. Na een fikse redactievergadering trekken de redacteurs naar buiten om gedichten voor te leggen aan voorbijgangers. Bovendien wordt er al heel wat gepraat over de vrije inzendingen. Er heerst hier een opperste concentratie en ondanks de hitte is er ook heel wat productiviteit. Dat belooft voor de komende dagen...

 

Vrijdag 3 juli

De redactie begint met feedback op het eerste grafisch ontwerp. Daarna wordt de opdracht van de dag ervoor geëvalueerd. Daarna wordt er gebrainstormd over het 'strooigoed'. Wat dat wordt, zal je kunnen ontdekken in oktober. In de namiddag zorgt Max Neetens voor de nodige ballen en polemiek met een workshop rond Pessoa's heteroniemen. De temperatuur en de discussies laaien opnieuw hoog op. Daarom sluiten we de dag af met een fris drankje op een terras. Thank God it's Friday?


Zaterdag 4 juli

We bakken. Onze redactie heeft vandaag een schrijfdag. Gewapend met ventilator, ijswater en voetbad trotseren we de hitte. Redacteur Wouter trekt naar Watou voor een reportage, Wide Vercnocke tekent zich te pletter en grafisch vormgeefster Evelien visualiseert de kaping. Wij zweten en zien dat het goed is.


Zondag 5 juli
Vandaag bespreekt de redactie de vrije inzendingen en worden deadlines afgesproken. 's Middags gaan we met z'n allen iets eten en we sluiten onze vijfdaagse af met een fotosessie. We zien elkaar terug in augustus!
>