Ontdek een poëziekrant voor en door jongeren!

Midden oktober ligt de nieuwe Poëziekrant in de betere boekenwinkel. Niet zo gek zou je denken, want dat gebeurt al zes keer per jaar. Daar hoef je dan toch geen nieuwsbericht voor te schrijven? Jawel, want deze keer werd Poëziekrant gekaapt door de jongerenredactie van Vers Geweld. Ze kregen carte blanche en de nodige journalistieke begeleiding om er helemaal hun eigen goesting mee te doen.

Het resultaat van dat alles heet de Zachte Kaping (Hoe ziet dat eruit? Vielen er doden?) en kan je ontdekken op het officiële presentatiemoment op 17 oktober 2015, tijdens de SOET-prijsuitreiking. De winnaars van SOET in de categorie 18+ kregen immers een ereplaats in het tijdschrift. Verder vind je in de Zachte Kaping enkel over poëtische kwesties die de jeugd bezighouden. 

 

Meer lezen over de SOET-prijsuitreiking?


Praktisch

Waar? Muntpunt, Munt 6, 1000 Brussel

Wanneer? 17 oktober 2015, 15h00 – 17h00

 Bemanning? De Zachte Kaping werd uitgevoerd door Hans Depelchin, Esa Denaux, Emerald Liu, Sara Eelen, Stavros Kelepouris, Pieter-Jan Meuris, Joelle Cooreman en Wouter Etienne. Medeplichtigen zijn Sabeth Snijders, Tim de Vriese, Max Neetens en Wide Vercnocke. 


 

Vers Geweld is een dochteronderneming van Jeugd en Poëzie vzw die verbindende factor wil zijn tussen poëzie en jongeren van 16 tot en met 30 jaar door een eigen aanbod enerzijds, en door het opnemen van een doorverwijsfunctie anderzijds. Wie graag meer info heeft, mailt naar carlien@jeugdenpoezie.be.

 

Poëziekrant is een uitgave van Poëziecentrum vzw. Het is toonaangevend magazine met en over poëzie dat 6 keer per jaar verschijnt. Het bevat interviews, recensies, essays en uiteraard ook gedichten, zowel van jonge dichters als van gevestigde waarden. Meer info via http://www.poeziecentrum.be/poeziekrant/

>