De Langste Nacht!

Op 19 december vormt De Studio, net zoals vorig jaar, het decor voor De Langste Nacht. Het concept is simpel: wij willen, in samenwerking met Villanella en Leave Us At Dawn, van de langste nacht van het jaar een nacht maken om nooit te vergeten. Dat doen wij door middel van de kunst van het woord (wat anders?), maar het feest gaat natuurlijk nog verder dan dat. 
                       
Ook dit jaar hebben we een paar specifieke ingeklede kamers. Zo zal een van de zalen in De Studio ingericht worden in het thema Duizend-en-een-nacht. Denk: lichtjes, waterpijpen en tapijten. Hier kun je meevliegen op het vliegend tapijt der zoetgevooisde stemmen van Max Temmerman en Annelies Verbeke
 
Daarnaast hebben we onze cafékamer, waar Marieke Rijneveld en Ellen Deckwitz zullen optreden. Zij zullen ervoor zorgen dat de woorden even gemakkelijk zullen vloeien als de drank.                 

Bovendien is er een David Lynch kamer. Verstop je hier niet achter de rode, fluwelen gordijnen, maar laat je meeslepen door Maarten Inghels en Katharina Smets.      

           
Naast die kamers vindt er ook nog een slamsessie plaats. Die slamsessie is een samenwerking tussen onze Vlaamse slammers en Zuid-Afrikaanse slammers van de InZync Poetry Sessions. Meer info over dit slam-traject vind je hier en hier. Deze slamsessie krijgt dan weer een disco-achtergrond. Onze Vlaamse slammers zijn Ulrike Burki, Els Dejonghe, Yannick Moyson en Gert Vanlerberghe. Zij worden begeleid door Max Greyson. Ook Fikry El Azzouzi doet hier zijn ding en brengt twee muzikanten mee.

Dan zijn er nog de poëzieportretten. Laat je verleiden door de drug die poëzie heet. Onze gedichtendealers zijn Tess Jacobs, Dries Martens en Matilde Quirinen. Zij zorgen voor een gedicht dat je op het lijf geschreven staat.
                                   
Ten slotte zijn er de intieme dichtsessies. Nestel je op een kussentje, maak het gezellig en laat de gedichten op je afkomen. Brandon Calluy, J. V. Neylen, Simon Van den Bergh, Nicolas Van Herck en Lucy zijn de intieme dichters van dienst.          

Kortom, De Langste Nacht wordt een evenement waar je bij wil zijn. Verdwaal in de ruimtes en in de poëzie op 19 december in De Studio! 

Met dank aan Stellenbosch Literary Project, Mediaraven vzw, Het Vlaams Fonds Voor de Letteren, Provincie Antwerpen, Stad Antwerpen en het Fonds voor Talentontwikkeling.

>