De Langste Nacht 2015

Klik hier voor Foto's!


Toen Leave Us At Dawn en DE Studio vroegen of we een tweede keer De Langste Nacht mee wilden organiseren, hebben we daar geen seconde over getwijfeld. We haalden alles uit de kast om er opnieuw een spetterende poëzie-avond van te maken!

Net zoals vorig jaar konden de bezoekers allereerst ontdekken welk jong poëzietalent rondloopt in Vlaanderen. We schakelden Dries Martens, Pieter Van de Walle, Matilde Quirinen en Tess Jacobs in als gedichtendealers die poëzieportretten op maat schreven. 

Wie liever niet over zichzelf vertelde, maar aandachtig luisterde kon in onze Duizend-en-Een-Nacht-kamer terecht voor een intieme dichtsessie bij Simon Van den Bergh, J.V. Neylen, Lucy R, Nicolas Van Herck of Brandon Calluy.

Nog niet uitgereisd? Dan was er nog een portaal naar Zuid-Afrika te vinden. In de Studio Large verzamelde Max Greyson vier 'poulains' om een Poetry Slam Show in elkaar te boksen. Ulrike Burki, Els Dejonghe, Gert Vanlerberghe en Yannick Moyson maakten zo hun debuut in Stellenbosch dankzij de live webcast met Pieter Odendaal en Adrian Van Wyk Van InZync Poetry Sessions. De vrolijke vogels van Mediaraven vzw zorgden voor beeld en klank, de dichters voor de show en het enthousiaste publiek deed de rest. De eerste, maar zeker niet de laatste keer dat een poëzie-optreden zo'n feest was!

Ondertussen kwamen de bekende dichters aangewaaid. In onze Twin Peaks-kamer kon je Maarten Inghels, Katharina Smets en de Eenzaamste Walvis Ter Wereld ontdekken. Om die eenzaamheid te compenseren, waren er donuts van Miss Donut voor elke bezoeker.

Daarna konden bezoekers hun zorgen wegspoelen in ons poëzie-cafe met een shotje gin en de prachtige poëzie van Ellen Deckwitz en Lucy R. die last-minute inviel voor Marieke Rijneveld. Marieke kon er helaas niet bij zijn, maar we hopen haar in de toekomst alsnog te verwelkomen!

In de Duizend-En-Een-Nach-kamer vonden Max Temmerman en Annelies Verbeke elkaar bij de Soundscape van gitarist Matt Watts en een ademloos luisterend publiek. 

Tot slot kon je Fikry El Azzouzi ontdekken in de grote zaal van DE Studio, samen met Junior Mthombeni en Cesar Janssen.

Daarna was het tijd om te dansen tot het ochtendgloren. 

Leuk? Zeker! Tot volgend jaar?


Klik hier voor Foto's!

 

>