Ontdek voor "de eerste keer" wie onze Jonge Dichter Des Vaderlands wordt!

Ontdek samen met ons wie de eerste Jonge Dichters Des Vaderlands worden tijdens Jour & Nacht de la Poésie op 8 mei in Theatre Poème, maak hun eerste publieke optreden van dichtbij mee en ga naar huis met de Bookleg “de eerste keer/la première fois”. Goesting naar meer? De hele dag kan je ondergedompeld worden in poëzie. Blijven plakken is toegestaan!

 

Jonge wat?

Welke maatschappelijke thema’s beroeren jongeren zo hard dat ze de pennen erover moeten kruisen? En hoe verhouden ze zich tot de “echte” dichter des Vaderlands? Bij haar aanstelling als Dichteres Des Vaderlands lanceerde Laurence Vielle samen met Jeugd en Poëzie en Poème 2 een zoektocht naar een Vlaamse en een Waalse jongere om haar bij te staan in haar missie.

 

Met de wedstrijd “De eerste keer/la première fois” lokten we 100 jongeren uit hun kot om een gedicht in te zenden. Aan beide kanten van de taalgrens kozen Charles Ducal en Laurence Vielle 9 laureaten en één winnaar die we bundelen in een bookleg die de naam van de wedstrijd draagt. De twee winnaars schrijven een jaar lang hun gedacht over onze samenleving neer.

 

Wat? Prijsuitreiking Jonge Dichter Des Vaderlands

Waar? Theatre Poème 2, Schotlandstraat 30, 1060 Brussel

Wanneer? 8 mei 2016

Uur? 16u00 – 18u00

Meer info?

>