De Gentse Feesten zitten erop!

Het was weer een prachtige editie Gents Gefeest - Mijn stem is nog steeds een beetje gebroken. Niet de schuld van de poëzie, wel van mezelf die besloot dat 10 dagen rondhossen een heel goed idee was.

Hieronder vind je een verslag van onze poëtische passage op MiramirO. Was jij erbij? Laat dan van je horen. Volgend jaar zien we hopelijk iedereen terug voor een nieuwe dosis poëzieplezier.

Onze uitvalsbasis was opnieuw het Coyendanspark. We hadden onze eigen poëzieportrettentent - voor de gelegenheid vol kleine doosjes - en onze versmarkt mee. Het mooie weer zorgde voor een gezellige drukte en als ik goed kan tellen, zijn er bijna 350 buttons gedraaid, 50 stickers gemaakt en schreven mijn jonge dichters en ik bijna 200 gedichten! Ik wil heel graag alle vrijwilligers bedanken - Roos, Milou, Emma, Joke voor hun enthousiasme in de blakende zon, de dichters (Arno Braet, Adriaan Verdonckt, Michiel Van Opstal, Dichter Koenraad, Miksi, Tilke Wouters, Saskia Van Kampen) en Julie, Flore en Christine. Ik ben een hele Gentse Feesten lang mensen tegengekomen die een gedicht hadden gekregen en daar heel blij mee waren. Joepie! Volgend jaar graag opnieuw.

Mijn favoriete moment? Toen een meisje een gedicht terug schreef voor Dichter Koenraad. Nog nooit zo'n poëtisch verhaal over een Lasagnemonster gelezen. Ik schrijf nu nog een beetje over naweeën van katers (incluis een exemplaar op mijn schoot) en hoor het graag als jullie nog leuke anekdotes van de afgelopen feesten hebben.

Of toen Mediaraven langskwam voor een ranzig gedicht van de hand van Dichter Koenraad?

>