Smokkel hedendaagse literatuur binnen bij jou op school!

De Inktaap wordt 16 jaar en zoekt lezers. Wil jij aan de slag met hedendaagse literatuur in je klas? Zoek jij naar een leesuitdaging? Dan is De Inktaap de ideale keuze.

De Inktaap is dé literaire jongerenprijs van het Nederlandse taalgebied. Leerlingen uit de hoogste graad secundair onderwijs worden geconfronteerd met de keuze van de jury's van drie literaire prijzen en een Caribische nominatie. Elk jaar doen wel 150 jury's mee!

Ze lezendiscussiëren en bekronen uiteindelijk een winnaar, net zoals een echte literaire jury. In een juryrapport beargumenteren ze wie volgens hen De Inktaap verdient. Op de feestelijke slotdag komen alle jury's samen voor workshops, ontmoetingen, debatten en interviews met de genomineerde auteurs. Als kers op de taart wordt de Inktaaptrofee uitgereikt. Maak je je zorgen over de toekomst van het lezen? Doe dan mee aan De Inktaap en stap in het grootste lees - en juryavontuur van het taalgebied! Hier kan je zien dat de Inktaapjury ook één van de beste is!


Schreef jij je nog niet in? Dan kan je dat nu doen met dit formulier.


Wil je graag meedoen, maar weet je niet goed waar te beginnen? Kom dan gratis langs op één van onze vormingsmomenten, die we in samenwerking met verschillende bibliotheken organiseren op 28 september 2016, van 14u00 tot 16u00. Op deze vormingsdag krijg je een uitgewerkt stappenplan mee en kan je inspiratie opdoen bij ervaren docenten. Gewoon nieuwsgierig? Ook dan ben je hartelijk welkom! Schrijf je hier in!


De genomineerde boeken voor deze editie zijn:

Malva van Hagar Peeters - De Bezigde Bij ( Fintro Literatuurprijs 2016)

Fansi's stilte van Tessa Leuwsha - Atlas Contact (Caribische nominatie)

Jij zegt het van Connie Palmen - Prometeus (Libris Literatuurprijs 2016)

Het hout van Jeroen Brouwers - Atlas Contact (ECI Literatuurprijs 2015)


Kan jij tegen 1 maart met je klas een winnaar kiezen? Doe dan mee aan De Inktaap, ding mee naar de prijzen voor Het Beste Juryrapport of de creatieve Knetterende Letterenprijs en stap mee in een leesavontuur om nooit te vergeten.


Meer info nodig? Dan mag je mailen naar info@inktaap.be. Wij zitten klaar om je verder te helpen! Je kan ook even rondneuzen op www.inktaap.org.


De Inktaap is een initiatief van de Nederlandse Taalunie, CANON Cultuurcel van het departement Onderwijs en het departement Cultuur van het Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap en Stichting Lezen Nederland. De productie wordt verzorgd door: Villanella en Jeugd en Poëzie (Vlaanderen), Passionate Bulkboek (Nederland) en de Nederlandse Taalunie (Suriname en Curaçao). 

>