DWARS zoekt TEGENDRAADSE DICHTERS

Ben jij de dwarsligger die we zoeken? Lees hieronder snel verder en meld je aan bij contact@dwars.be. Succes!


Woordkunstenaars kapen dwars

Tijdens het Calamartes Cultuurfestival staat uw geliefde studentenmagazine dwars in teken van het gesproken woord. Gedurende één uur laten de ongetrainde tongen van de dwarsredactie zich gedwee kapen door een frisse verzameling van dichters, poëten en podiumbeesten. Onomfloerst zullen zij razen en rijmen rond onze vier dwarspijlers: onderwijs, cultuur, maatschappij en Antwerpen, al hebben ze die op hun geheel eigen, tegendraadse manier ingevuld …

OnderwijsProcrastinatie, zuipen, katers en schuldgevoel

MaatschappijWaar de fuck gaat deze wereld naartoe?

Cultuur(aka gesubsidieerd tijdverdrijf)

Antwerpen(en de gore tweezak die hij is)


Het concept

Vier of vijf dichters brengen per pijler een stukje poëzie (liefst met wat performance gehalte zoals poetry slam), ingeleid door een moderator die de dichters en elk van de vier pijlers aankondigt. De moderator is liefst één van de dichters en per pijler liefst een andere dichter. Eventueel kunnen de dichters een aantal dwars-exemplaren opgestuurd krijgen ter inspiratie.

 

De dichters/performers

Vijf jonge taalatleten van tussen de zeventien en de dertig jaar oud die hun stoute schoenen aantrekken en in de Calamartes spiegeltent komen orakelen over de dromen, angsten, bespiegelingen en grieven waarmee het studentenbrein zoal geplaagd wordt.

 

Het publiek

Een bonte verzameling van nieuwsgierige studenten, zoekende zielen, verloren gelopen proffen en een zestigtal rabiate dwarsfanaten die klaar zijn om zich te laten verrassen door de schoonheid, leutigheid en spitsvondigheid van het gesproken woord. De grote meerderheid heeft niet per se erg veel kaas gegeten van poëzie, al zullen er ongetwijfeld heel wat geïnteresseerde Taal- en Letterkunde studenten hun weg naar de Spiegeltent vinden.

 

Doel

Poëzie dichter bij de leefwereld van studenten brengen en de studenten dichter bij de poëzie.

 

Puur praktisch
Wanneer? Dinsdag 14 maart Aanvang: 13.45 uur Einde: 14.45 uur
Waar? Hof van Liere Prinsstraat 13 Spiegeltent    

>