Leave us at Dawn: into the bayou

Op 17 december 2016 kon je jezelf verliezen in een moeras van poëzie, woord en spanning. Samen met STALKER en DE Studio beleefden we Leave Us At Dawn: Into the Bayou.
Een terugblik op ons programma!

De avond ademde in een groene waas, en overal liep je het risico om te verdrinken in mooie woorden. Er waren jonge voodoobezweerders die je liefdespoëzie op maat schreven. Zo kon jij het hart van je geliefde veroveren met de hulp van Dries Martens, Saskia van Kampen, Amarylis de Gryse en Lies Jo Vandenhende. Als je liever niet zelf aan het woord was, kon je ook langsgaan bij de intieme dichtsessies met Zoë Croegaert, Karolien Segers en Arno en Widde MoensLotte Dodion en Dean Bowen deden ondertussen een boetedoening in een beklijvende performance over een stukgelopen relatie. 

Je kon ook Hannah van Binsbergen en Jonathan Griffioen ontdekken. Voor Griffioen was het z'n eerste optreden op Belgische grond. Om je diepste verlangens te bevredigen, was het poëziebordeel open voor bezoek. Wim Helsen, Michaël Vandebril, Ruth Lasters en Els Dejonghe streelden zin en zonde. Wie meer van slam hield, kon terecht bij Seckou en kreeg er een verrassingsperformance van Max Greyson bij. De poëzie werd afgesloten door Dans Dichter Dans, Lionel Latranche, Anissa Boujdaini, Dean Bowen en Stefanie Huysmans. Daarna was het dansen geblazen.

Daarnaast kon je genieten van Stefan & Peter Hertmans (via De Studio) en The Surprised Surprises (via STALKER). We lieten Jonge Dichter Des Vaderlands Jens Meijen los en hij maakte voor ons een heus videoverslag, dat je hier vindt.

Natuurlijk werden er prachtige foto's gemaakt, die vind je hier.

Bedankt aan iedereen om er een betoverende nacht van te maken! 

>