Podiumtips

Op zoek naar plekken waar je je poëzie en andere teksten kan publiceren? Wij proberen je hier een overzicht te bezorgen! Heb jij zelf een tijdschrift of ander medium dat we moeten toevoegen aan deze pagina? Mail dan naar carlien@jeugdenpoezie.be.

Literaire tijdschriften

Vaak kijken uitgeverijen of je al ergens anders gedichten publiceerde, alvorens ze een hele bundel overwegen. Een manier om naamsbekendheid te verwerven, is door gepubliceerd te worden in literaire tijdschriften. Maar ook als je geen bundel ambieert, is een publicatie in een literair tijdschrift een fijne manier om je gedichten te verspreiden. Bij sommige tijdschriften kan je vrije inzendingen doen, bij andere wordt enkel met gevraagde tekst gewerkt. Wij pluizen het voor je uit!

Online

Behalve gedrukte media, bestaat er ook online een hele hoop platformen langswaar je je teksten kan verspreiden: van een eigen blog over literaire websites, het kan en bestaat allemaal. Het voordeel? Laagdrempeligheid. Het nadeel? Er verschijnt heel veel tekst online en het is niet altijd even makkelijk om opgemerkt te worden. Onze tip als je online wil gaan? Probeer de mogelijkheden die je op echt papier niet hebt, eens uit te spelen. 

Uitgeverijen

De meest prestigieuze publicatieplek is natuurlijk bij een uitgeverij. Het is daarom vaak de minst eenvoudige. Je moet bijvoorbeeld al genoeg teksten hebben voor een hele bundel, je moet compromissen kunnen sluiten met de uitgever en er zeker van zijn dat je klaar voor bent. Je kan immers maar één keer debuteren!