Vrije Tijd +16

En nu het Echte Leven

Dit najaar organiseren wij een dag voor jou. 
We brengen alle schrijvers, inspiratie, kennis die we de afgelopen twee jaar verzamelden voor jullie samen in een overzichtelijke programma. 

Literair productiehuis TOTAAL en literair tijdschrift Kluger Hans willen met En nu… het echte leven jou als jonge schrijver op weg helpen om je eigenwijsheid als auteur te ontwikkelen.

Ben je Spoken Word artiest, dichter, theaterauteur, prozaïst of werk je liever interdisciplinair? Dan ben je hier op de juiste plek. We maken plaats voor elke discipline en alle dwarsverbanden hiertussen.

De dag focust op de vraag ‘Waarom schrijf ik?

Vanuit jouw artistieke noodzaak kan je vervolgens keuzes gaan maken over je carrièrepad dat je als schrijver neemt. Het doel van de dag is om jou in je schrijfsituatie te stimuleren dwarser te denken. Want als iedereen rechtsom wil, dan ga jij toch zeker links?

Ik zie uitgeven niet als een doel op zich, het is een andere manier om creatief te zijn en om uw werk te delen. – Anissa Boujdaini

Daarnaast willen we je graag een netwerk aanreiken. We hebben daarom een wedstrijd georganiseerd waaraan we speeddates koppelen. Daarnaast organiseren we een schrijfwerkplaats en een literaire helpdesk waar je terecht kan met je vragen en bevindingen. We bieden een safe space waarin jouw schrijverschap serieus wordt genomen en je anderen kan ontmoeten.

Kennismaken met andere schrijvers is enorm belangrijk voor je eigen ontwikkeling – Jens Meijen (Jonge Dichter des Vaderlands)

Wanneer? 12 oktober 2019

Waar? Studio CityGate, Brussel

Adres: Grondelsstraat 152, 1070 Anderlecht (15 min wandelen vanaf Zuid station)

Ga snel naar: Hetechteleven om het hele programma te ontdekken.

TOTAAL zoekt het Collect!

Attentie iedereen! TOTAAL zoekt 5 jonge schrijvers om samen een jaar lang een collectief te vormen. Waarom zou je dit doen?

  • Je kan samen met leeftijdsgenoten een jaar lang  je liefde voor poëzie delen tijdens  maandelijke bijeenkomsten.
  • Je krijgt de kans om je schrijven bij te schaven samen met dichters en redacteurs van Uitgeverij Polis.µ
  • Je wordt op het einde van de weg gepubliceerd  in het literaire tijdschrift Het Liegend Konijn.

Ben je overtuigd? Durf je de uitdaging aan? Schrijf je dan in tussen 27 april en 27 mei en houd maximum 3 gedichten klaar om door te sturen.

 

Hopelijk tot snel!

VOORBIJ ...

Nachtschrijfsessies

’s Nachts ontwaken de woorden die overdag amper komen. Kluger Hans, boorplatform voor opkomend en onbekend literair talent, zoekt naar jonge schrijvers voor wie de taal pas in de late uren begint te vloeien. Of het poëzie, proza, essay, theater of ander teksten is, alles is welkom. We vertrekken vanuit het thema van voorjaar 2018, Sparagmos, een dionysisch ritueel waarbij een lichaam in extase opengereten wordt als ode aan de waanzin.

Onder begeleiding van onze redacteurs worden er drie sessies georganiseerd in Gent, Antwerpen en Brussel. Ideeën worden in de lucht gegooid, er wordt over gepraat, de eerste zinnen worden geschreven, tot wanneer er teksten ontstaan die gepubliceerd kunnen worden in het tijdschrift of op podium gebracht kunnen worden.

wanneer?

  • 7 oktober
  • 4 november
  • 2 december
Waar?
  • Gent
  • Antwerpen
  • Brussel
Prijs?
  • 15€ voor 3 sessies
Inschrijven?